In toamna anului trecut, in 2008, eram singura in acest proiect pe care l-am initiat si il coordonez personal - asa cum se deduce si din insemnarile alaturate (in dreapta acestei pagini web). Intre timp, lucrurile s-au schimbat. Sunt incantata ca deja Carti pentru orfani are "in spate" o echipa de voluntari puternica. Alaturi de mine (Alina Tuica) din acesta echipa fac parte: Alina Radu, Laura Volocaru, Andrei Radu, Cristina Oros, Andreea Rizescu si Mihaela Sasca. Fiecare dintre noi munceste pentru acest proiect in timpul sau liber, desigur fara nici un fel de remuneratie - fiind un proiect de voluntariat - si chiar sustinand uneori proiectele secundare din resurse proprii. Fotografiile sunt surprinse in timpul diverselor actiuni pe care le-am organizat pentru copii.

1 2

Ne-am extins, reteaua de colectare de carti s-a marit, numarul de case de copii in care trimitem carti si cream biblioteci de asemenea s-a marit. Biblioteca Spiridus este deja gata, iar alte doua biblioteci sunt in acest moment in lucru - si ma refer la amenajare completa, alaturi de sutele de carti alocate fiecareia. Fara ajutorul tau, cel care citeste acum aceste randuri, aceste biblioteci nu ar fi existat astazi. Fiecare carte sau orice ajutor, mai mare sau mai mic, conteaza cu adevarat, in mod real! Luate impreuna, aceste ajutoare formeaza un tot unitar, complex si eficient, care poate influenta destinul unui copil... Iti multumim pentru ca esti alaturi de noi! Daca, insa, nu te-ai implicat pana acum in acest proiect, intr-un fel sau altul, dar te tenteaza ideea de a face munca de voluntariat, te invitam sa trimiti un mail la contact@cartipentruorfani.ro cu mesajul "OK". Astfel, vei fi introdus in baza de date si vei primi informatii despre actiunile nostre. Te poti implica in cele care iti plac. :)

1 2 4

Pentru ca dorim sa cream biblioteci pentru toti copiii orfani/abandonati din oras, dar si pentru ca proiectele noastre sunt atipice, originale si desigur in extindere continua, am fost nevoiti sa cream un cadru legal mai complex: ONG-ul AJUTOR REAL. Desigur, activitatile noastre vor ramane cu adevarat transparente, nu numai la modul teoretic, ci si practic, ca si pana acum! Poti conta pe asta si poti chiar verifica.:) Astfel, vei avea bucuria de a descoperi ca ajutorul tau este cu adevarat apreciat si fructificat la maximum. Tocmai de aceea am ales si acest nume pentru ONG: AJUTOR REAL. TU, institutiile implicate si noi, echipa, oferim cu adevarat ajutor. :)Site-ul www.ajutor-real.ro este in constructie.